Bauder zeleni krov - paket

Sigurno i jeftino ozelenjivanje parkirališta, garaža i drugih malih površina Garaže, parkirališta i sve ostale male površine mogu se sa "Bauder zeleni krov" paketima sigurno i jeftino ekstenzivno ozeleniti. Dostupne su dvije verzije tih paketa:

Bauder zeleni krov - paket

100-kg-Standard-Paket za 10 m2 zelenog krova
Bauder zeleni krov "Standard paket" je prava odluka za ozelenjivanje svih malih površina kod kojih nema ograničenja u pogledu nosivosti. Supstrat debljine 80 mm nudi dovoljno prostora za rast korijena raznovrsne vegetacije i zadržava dovoljno vode za zdravi rast biljaka. Voda koja se ne može zadržati bit će izdrenirana preko SDF-Matt sloja debljine 20 mm. Pri punoj zasičenosti vodom, slojevi krova teže cca. 100 kg/m2.
Sadržaj10 m2 SDF-Matt, 20 vreća zemlje za biljke PO-E, lista za provjeru, uputstvo za postavljanje, bon za 120 trajnica i gnojivo za 10 m2
Visina slojeva zelenog krova10 cm
Masa100 kg/m2 (zasićen vodom)
Nagib krova0 - 10°
Broj artikla7496 0000

Na prvi pogled

Vrijeme za sadnju Proljeće i jesen su idealni. Ako se sadnja obavlja u ljeto, sustav zelenog krova mora se temeljito zalijevati dva do tri puta tjedno u početnoj fazi rasta (3-4 tjedna), ako je vrijeme suho. Održavanje Ekstenzivni zeleni krovovi su jednostavni za održavanje, što ne znači da ih ne treba održavati. Tijekom prve dvije sezone rasta, zeleni krov zahtijeva redovito održavanje. Do kraja druge sezone rasta vegetacije, sadnja se obično razvije u mjeri da je područje pokriveno. Nakon toga, trebalo bi biti dostatno održavanje dva puta godišnje. To uključuje i pregled krovne odvodnje i hidroizolacije. Raslinje i korov, te prljavština koji mogu negativno utjecati na funkcionalnost, moraju se ukloniti. Zalijevanje Ako postoji produljeno sušno razdoblje odmah nakon sadnje, niskorastuće trajnice treba zalijevati 2-3 puta tjedno. Nakon što se razvije korijenski sustav, ekstenzivna sadnja može preživjeti dugotrajna sušna razdoblja. Gole točke Neuspjeh pojedinih niskorastućih trajnica može dovesti do "golih točki" na krovu. U tom slučaju potrebno je izrezati klice od dobro razvijenih biljaka seduma, posuti ih po prazninama i izraditi tako da budu lagano pokrivene supstratom, a zatim zaliti vodom.