Parne brane

Kako bi se spriječilo prodiranje vlage u građevinske komponente, parna brana mora pouzdano spriječiti svaku difuziju vlage iznutra. BauderTHERM DS 1 DUO i BauderTHERM DS 2 membrane za brzo varenje su pouzdane i štede vrijeme. Njihove THERM-trake s aktivirajućim samoljepljivim bitumenom znatno skraćuju vrijeme postavljanja i omogućavaju da se toplinska izolacija postavi brže i bez dodatnog ljepila.

Kod metalnog trapeznog lima i drvene podloge, hladnosamoljepljive parne brane BauderTEC KSD DUO i BauderTEC DBR djeluju vrhunski kao parna brana smanjene gorivosti, postavljanje je brzo i ne zahtijeva brener.

Dobro je znati...

Trebaju li parne brane biti potpuno povezane s podlogom?

Svi krovni sustavi moraju biti osigurani od izdizanja uzrokovanog snagom vjetra. Jedna od metoda je mehaničko učvršćivanje za podlogu (npr. trapezni lim). Kod ovakvih konstrukcija nije obvezno povezati parnu branu za podlogu, umjesto toga sloj je osiguran vijčanim spojem na toplinsku izolaciju i hidroizolacijsku membranu.

U slučaju betonske podloge, bitumenske parne brane su općenito zavarene na premaz. To se također može učiniti, bilo preko dijela, bilo preko cijele površine, ovisno o vrsti sloja koji se pričvršćuje.

Zaštita od izdizanja uzrokovanog vjetrom mora biti provjerljiva. Stoga nije apsolutno neophodno da parne brane budu u potpunosti povezane s podlogom. Međutim, kako bi taj sloj pravilno funkcionirao, mora biti zabrtvljen.